BEDRIFTSTEKNOLOGI

Framfab-gründer: Telia er verdiløst

Mens nærmere 2 millioner svensker vurderer å kjøpe aksjer i Telia, sier sjefen i Framfab, Jonas Birgersson, at det kommende børsnoterte teleselskapet vil få en mørk framtid. Han mener faktisk at framtiden er helt verdiløst.

Frode Eriksen
29. mai 2000 - 08:13
Jonas Birgersson.
Jonas Birgersson.

"Et verdiløst selskap, og om noen år når bredbåndsutbyggingen er klar kommer Telia til å være nær konkurs. Klart at staten vil selge ut melkekuen før det er for sent."

Det er Sydsvenska Dagbladet som siterer Jonas Birgerssons svært kritiske bemerkninger til Telia og regjeringens nedsalg av aksjer som han kom med da han var gjest på Ideondagen.

Birgersson og Telia har aldri vært spesielt kompatible. Så sent som i august i fjor nektet Telia-sjef Jan-Åke Kark å tale på et seminar om "IT i hjemmene" hvis Jonas Birgersson fantes blant tilhørerne.

- Dette viser bare at Telia fungerer som et østtysk monopol, svarte Birgersson, som fant seg i å ha Telia-folk som tilhørere da han snakket.

Birgersson deler dermed ikke synet til de 800.000 svenskene som allerede har bestemt seg for å kjøpe aksjer i Telia, mens 1,2 millioner vurderer saken. Dette viser tall som Svenska Gallupinstitutet har gjort for Dagens Industri.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra