RESULTATERFINANS

Framfab mister Guide-sjefer

Framfabs oppkjøp av konsulentselskapet Guide var en av de største IT-oppkjøpene i Sverige. Nå forlater gamle Guide-sjefer selskapet i hopetall.

Sigvald Sveinbjørnsson
8. juni 2000 - 10:07
FramtidsfabrikenFramfabGuide Konsult
Jonas Birgersson,
Les:
Framfab kjøper seg inn i Norge


Etter hva den svenske avisen Dagens Industri skriver, ble det et realt kultursjokk for Guide å bli innlemmet i Framfab. - Det ble et skikkelig kultursjokk, sier Boris Ottosson, tidligere direktør for Guides tidligere datterselskap IT Managment, til avisen. Han sluttet nylig i Framfab.

- Det kjennes frustrerende når en ny organisasjon ikke tar vare på den erfaring og kompetanse som har kommet til, sier han til Dagens Industri.

I alt har det sluttet 14 sjefer fra Guide fra Framfab etter oppkjøpet.

Jonas Birgersson tar avgangene med ro. Han mener det ikke er urovekkende at 14 sjefer forsvinner i et selskap med 15 prosent arbeidsomsetning. Til den svenske nettavisen sier Birgersson at Guide var et selskap med problemer:

- Hadde selskapet vært 100 prosent optimalt skulle de hatt et helt annet styrkeforhold på markedet, sier Birgersson. - Det viktigste er hvem som er sjefer i nye Framfab, ikke i gamle Guide, sier han.

Markedet har ikke den samme troen på Birgerssons kjølighet. Tirsdag sendte investorene ved Stockholmsbørsen selskapet ned hele 9,2 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.