BEDRIFTSTEKNOLOGI

France Telecom ønsker en nordisk mobilløsning

- Vi må finne en mobilløsning, sier administrerende direktør i France Telecom Nordic, Monique Moulle-Zetterström til digi.no. France Telecom er ikke interessert i ledige mobillisenser med dagens rammebetingelser, og selv med roaming fra første dag er egne lisenser slett ikke en opplagt løsning.

Frode Eriksen
28. jan. 1999 - 11:48

Hun ser imidlertid ikke bort ifra at selskapet velger alternative løsninger i samarbeid med eksisterende operatører, som for eksempel El Tele Øst der selskapet eier en aksjepost på 33,9 prosent. ElTele samarbeider tett med NetCom blant annet i Østfold der ElTele distribuerer NetComs mobil-løsninger i bedriftsmarkedet, mens ElTele sørger for mobilselskapets transportnett.

Zetterström sier til digi.no at det er uaktuelt å etablere mobiltelefoni i Norge og Sverige som ikke inkluderer roaming fra første dag.

- Erfaringene vi har fra Mobilix i Danmark viser at dette er helt nødvendig, sier hun.

De erfaringene viser også at det er helt nødvendig med GSM 900-frekvenser for GSM 1800-operatørene.

Dessuten må selskapet uansett lage egne forretningsplaner for de ulike markedene før en etablerer seg med egne tjenester eller infrastruktur. Selskapet vil ikke kunne benytte de planene som ble laget i forbindelse med de tidligere utlysningene, siden mobilmarkedet i Norden er endret.

France Telecom har blant kandidatene til den svenske mobil-lisensen som til slutt endte hos Tele 8 og som deretter ble overtatt av Telenordia. France Telecom var også interessert i den tredje norske GSM 1800-lisensen som ble utlyst i fjor, men valgte å trekke sin interesse på grunn av roamingbetingelsene som først ga nasjonal roaming med Telenor Mobil og NetCom etter et år når eget nett i de fire største byene var bygget ut.

I France Telecom ser en imidlertid på Norden som et marked som det er viktig å være til stede på, og Zetterström sier at en kommende fusjon mellom Telenor og Telia vil endre det nordiske telemarkedet så mye at selskapt må vurdere alternativene på nytt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.