JUSS OG SAMFUNN

Frankrike hardt ut mot USA om skattlegging av IT-giganter

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire går hardt ut mot USA etter at landet trakk seg fra forhandlingene om skattlegging av tech-kjempene.

USAs finansminister Steven Mnuchin har trukket USA fra OECD-forhandlinger om skattlegging av teknologigiganter, noe som mottas dårlig i Frankrike.
USAs finansminister Steven Mnuchin har trukket USA fra OECD-forhandlinger om skattlegging av teknologigiganter, noe som mottas dårlig i Frankrike. Foto: Evan Vucci, AP / NTB scanpix
18. juni 2020 - 12:30

Le Maire bekrefter overfor radiokanalen France Inter at de har mottatt et brev fra den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin der det blir bekreftet at USA ikke vil fortsette OECD-samtalene om digital skattlegging.

– Dette brevet er en provokasjon, fastslår Le Maire.

Frankrike mottok brevet sammen med Italia, Spania og Storbritannia, som har svart USA og uttrykt et ønske om rettferdig skattlegging på OECD-nivå.

– Vi var centimetre fra en avtale om skattlegging for teknologigigantene, som kanskje er dem som har tjent mest på koronaviruset i verden, sier Le Maire.

Frankrike har endret sine skatteregler for teknologigiganter som Google, Amazon og Facebook, men har ventet med å kreve inn skatten inntil de har nådd en avtale med OECD.

Tiktok og deres administrerende direktør Shou Zi Chew Universal Musichar foreløpig ikke noe svar på at Universal vil droppe lisensavtalen.
Les også

All Universal-musikk kan forsvinne fra Tiktok

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.