BEDRIFTSTEKNOLOGI

Freepad snart i produksjon

Norske Screen Media er så å si ferdig med med sin trådløse Internett-terminal. Her er lanseringsplanene:

16. aug. 2000 - 14:27
Gul Screen Media Freepad. <i>Foto: Screen Media</i>
Gul Screen Media Freepad. Foto: Screen Media

I en bakgård på Bislett har norske Screen Media utviklet en trådløs, tastaturløs Internett-terminal som bruker Linux. I motsetning til svært mange andre ambisiøse IT-prosjekter rundt i verden og Norge, er selskapet ikke forsinket. 

Screen Media lovet tidligere å starte produksjonen i oktober, og det holder de.

- Vi holder på å finpusse og optimalisere innstillinger i programvaren, forteller markedssjef Nicolai Dirdal til digi.no. Derfor vil vi i løpet av kort tid begynne å bestille maskiner fra fabrikken i Kina. Vi har allerede mottatt ferdige, fungerende maskiner.

Lanseringen for vanlig salg vil ikke skje før mot slutten av året. Screen Media skal ikke selge maskinen selv, men arbeider med partnere som selge maskinen mot generelle kunder og nisjemarkeder til en subsidiert pris.

Vis mer

Dirdal forteller at en del avtaler allerede er inngått her i Norge. Andre fase blir salg gjennom partnere i England og Norden. I tillegg skal den tyske partneren Dosch & Amand selge sammen med partnere.

For å gjennomføre videre partnerjakt og annen videreutvikling, jakter nå Screen Media på 15 ansatte. Selskapet har flyttet til nye lokaler i det gamle Bates-bygget ved Aker Brygge og vil være 60 ansatte mot slutten av året.

Men Screen Media er ikke alene. En rekke selskaper, blant andre Intel og Compaq, har lansert enkle kjøkken/sofa-terminaler. Les Compaq lanserer kjøkken-PC

- Det kommer en del andre terminaler og maskiner, noe som viser at vi har tenkt riktig. Dette er positivt for oss fordi vi får hjelp med markedsføringen.

Foreløpig har Screen Media satset på Dect for trådløs kommunikasjon, men Dirdal forsikrer om at selskapet raskt kan bytte over til Bluetooth-nettverk dersom det blir ønskelig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.