BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fri søking og surfing på WAP

Hittil har det kun vært mulig å søke seg frem til dedikerte WAP-tjenester på nettet. Nå åpnes det for nærmest fri søking og surfing, kunngjør det norske selskapet HelpInHand, som legger ut Fast Search and Transfer sin tjeneste først.

Therese Werenskiold
29. feb. 2000 - 05:47

Det norske IT-selskapet HelpInHand, som utvikler tjenester for WAP-telefoner og håndholdte datamaskiner, hevder nå å være først ute med fritt WAP-søk.

Ved hjelp av HelpInHands program Babelserver er det nå mulig å benytte standard søkemotorer fra WAP-telefoner. Nytteverdien for WAP-telefonen er dermed utvidet fra å søke og surfe på et fåtall WAP-tjenester, til å dekke nærmest hele Internett, skriver selskapet i en pressemelding.

- For at WAP-standarden skal bli interessant i et stort marked på kort tid, er man avhengig av å ha tjenester som vanlige brukere har nytte av, sier administrerende direktør i HelpInHand, Svein E. Fjellstad i pressemeldingen.

I forbindelse med bruk av søkemotorer er Fast Search and Transfer den tjenesten som blir lagt ut først .Ved å gå inn på HelpInHand.com fra en WAP-telefon, kan man nå søke i ren fritekst, slik man er vant til fra sin PC. Deretter kan man klikke seg videre ved hjelp av svarene og linkene som dukker opp.

Tjenesten har blitt lagt ut etter at Fast Search and Transfer tok kontakt, men det understrekes av Fjellstad at det ikke er inngått noe formelt samarbeid mellom HelpInHand og Fast.

- Etter hvert som vi lanserer vår nye personifiserte portal, vil alle de store søkemotorene være tilgjengelig, sier Fjellstad.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.