JUSS OG SAMFUNN

Frie Internett-adresser utsatt

De meget strenge norske regler for registrering av Internett-adresser skulle fjernes i februar/mars. Men du må fortsatt vente, i hvert fall til sommeren.

Einar Ryvarden
8. mars 2000 - 10:04


Les om Norids planer for ny navnepolitikk:
Norsk adresse-kappløp utsatt
Åpner for norske domenepirater
NORID endrer navnepolitikk, tillater mer enn ett domene pr organisasjon
NORID frykter norsk domenekaos
Hvem får "Internett.no"-adressen?
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Tietoevry
En voldsom økning i svindelforsøk
Norid


- Vi har utsatt endringene av registreringsreglene til en gang i løpet av februar. Årsaken er at vi vil gjennomføre en ekstra høringsrunde for å sikre oss at NHO og en del offentlige instanser er enige, sa Norid-sjef Hilde Thunem til digi.no 16. desember i fjor.

Det knytter seg stor spenning til frisleppet, blant annet fordi Norid åpner for et historisk kappløp. Hvem klarer å kommer øverst i postbunken den morgenen de åpner for registrering av generelle Internett-navn? Første brev Norid åpner kan stikke av med alle de mest generelle navnene som data.no, pc.no og ehandel.no.

Dette er adresser som er enkle å husk og kan derfor være like verdifulle som et stort butikklokale på Karl Johans Gate. Wap-selskapet Wapfactory betalte nylig trolig et millionbeløp for adressen wap.no.

Men nå er frisleppet utsatt i mange måneder. For det Norid trodde bare skulle bli en formalitetsbehandling hos Post- og teletilsynet, viser seg å ta tid.

- Vi er for en liberalisering og er stort sett enig med Norids forslag til ny adresse-politikk. Årsaken til at det vil ta tid før vi kan åpne opp er at vi må utarbeide et lovverk rundt klagerett, innsyn og ansvarsforhold mellom Post- og teletilsynet og Norid, forklarer Randi Punsvik, seksjonsjef for markedstilsynet i Post- og teletilsynet.

"Tidligst til sommeren, kanskje tidlig til høsten" er Punsviks svar når digi.no presser henne om tidspunktet for frilseppet.

Thunem var ikke tilgjengelig for kommentar da digi.no ringte i går og i dag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.