KARRIERE

Frykter finansuroen vil påvirke medlemstallet

Etter flere år med stabil medlemsmasse, er Edgar Valdmanis i DND spent på hvordan det går i år.

Markedsdirektør Edgar Valdmanis er spent på hvordan finansuroen vil påvirke deltakerandelen på Software 2009. FOTO: Britt Wang/Dataforeningen
Markedsdirektør Edgar Valdmanis er spent på hvordan finansuroen vil påvirke deltakerandelen på Software 2009. FOTO: Britt Wang/Dataforeningen
12. jan. 2009 - 12:22

Den norske Dataforeningen hadde sin storhetstid på årtusenskiftet med 15.000 medlemmer. Deretter gikk bransjen på en smell og i 2003 var det i snitt 3.000 ledige IT-mennesker. Det påvirket også Dataforeningen som fikk et kraftig fall i medlemstallet.

Foreningen har nå rundt 10.300 medlemmer, et tall som har holdt seg stabilt over flere år, ifølge markedsdirektør Edgar Valdmanis.

Dataforeningen omsetter i dag for 50 millioner kroner. Kontigent og seminardeltakelse utgjør i all hovedsak inntektene. I alt arrangeres 75 heldagsseminarer i året og det er 400 ildjseler som jobber for innholdet. Kontigent for medlemskapet er 1.480 kroner i året.

Nå er det Software 2009 som står for tur. I fjor hadde Dataforeningen 1.151 betalende deltakere.

- Fra 2006 har deltakerantallet på Software vokst med 20 prosent for hvert år fram til 2008, forteller Valdmanis til digi.no.

Valdmanis er spent på tallet i år, og nå frykter han at finansuroen igjen kan påvirke medlemstallet.

- Vi er nå i ferd med å fakturere årskontigenten, og det er først om fem til seks uker vi kan se om uroen har påvirket viljen til å være medlem, sier Valdmanis.

Han mener bransjen nå er preget av en lammelse. Mange sitter på gjerdet og venter og mange kan være redd for å bruke for mye av budsjettet tidlig på året. Spesielt hvis de kan stå overfor nedbemanninger i bedriften.

- Noen IT-bedrifter kan skjære ned på seminardeltakelse og velger å sende to mann i stedet for tre. Hvorvidt bedrifter er avventende er det måten vi kan måle en nedgangstid på, forteller Valdmanis.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.