RESULTATERFINANS

Full krangel om Ask-merking

VisIT har lenge solgt Asks prosjektører under Tandberg-navnet men en ny avtale gir ifølge selskapet adgang til å selge prosjektørene med Ask-merke. - Avtalen vår med Ask er krystallklar. VisIT skal kun selge prosjektører under Tandberg-navnet, sier salgsdirektør Peter Holst i Multimedia Presentations.

Eirik Flaa
2. apr. 1998 - 21:30

VisIT inngikk torsdag en avtale med Ask om å styrke samarbeidet på prosjektørsalg mot dataforhandlere. Avtalen er en videreføring av en tidligere avtale der VisIT solgte Ask-prosjektører under Tandberg-navnet. Den nye avtalen innebærer ifølge VisIT at selskapet fra nå av skal benytte Ask-navnet i sin rolle som distributør overfor dataforhandlere.

Multimedia Presentations, som er Asks største distributør overfor AV-forhandlerne, mener dette er helt feil.

- Avtalen vår med Ask er krystallklar. VisIT skal kun selge prøsjektører under Tandberg-navnet, sier salgsdirektør Peter Holst hos Asks største distributør overfor AV bransjen i Norge, Multimedia Presentations, til digi.no.

Holst sier at Ask har forpliktet seg til å informere Multimedia Presentations dersom det skjer endringer i avtalene med noen av distributørene, og at det ikke har skjedd i dette tilfellet.

Hos VisIT er man imidlertid like skråsikker på at Ask-logoen kan tas i bruk.

- Det står i avtalen, men Multimedia Presentations må gjerne påstå noe annet, sier produktsjef i VisIT, Ole Kristian Mysen, til digi.no.

Forvirringen blir ikke mindre da Multimedia Presentations ringer opp digi.no på ny:

- Nå har jeg pratet med Ask. VisIT skal fortsette å selge prosjektører, men under Tandberg-logoen, sier Peter Holst.

Men en oppringning til VisIT gir fortsatt motstridende svar, og digi.no kontakter Asks produktsjef for Skandinavia, Henrik Breda, for å få en oppklaring:

- Har VisIT lov til å bruke Ask-navnet på sine prosjektører, Breda?

- Dette er et nyansespørsmål som jeg skal ta direkte opp med distributørene.

- Multimedia Presentation hevder hardnakket at VisIT ikke kan ha adgang til å bruke navnet. Dette har de fått bekreftet fra Ask, hevder Multimedia Presentations. Samtidig hevder VisIT at de har avtaler som gir dem lov til å bruke Ask-navnet...

- Multimedia Presentations' uttalelser får stå for seg selv.

- Det betyr altså at VisIT har lov til å bruke navnet?

- Ja, VisIT har anledning til å bruke Ask-navnet når de distribuerer til dataforhandlere, avslutter Breda.

Multimedia Presentations hevder forøvrig å være distributør av Ask-produktene til dataforhandlere, men salget mot AV-forhandlere er fortsatt dominerende. Multimedia Presentations nekter imidlertid å oppgi navn på noen av dataforhandlerne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.