JUSS OG SAMFUNN

Fusjon skaper kabelgigant

Nå er det endelig klart. Excite skal slå sin ikke amerikanske virksomhet sammen med det nederlandske Internett-selskapet Chello. Sammen blir de en av verdens største internettbaserte kabelselskap.

Sigvald Sveinbjørnsson
19. juli 2000 - 16:56
Excite@HomeChellodigi.no
Les mer om de innledene samtalene mellom Chello og Excite:
Chello og Excite@Home i oppkjøpssamtaler

Fusjonen, som skal ha navnet Excite Chello, vil få omtrent 300 000 abonnenter utenfor USA, og blir dermed den største leverandøren av Internett via høyhastighets kabelnett.

I en pressemelding fra Chello skriver selskapet at Excite Chello vil ha operasjoner i 15 land og fire kontinenter, og vil kunne ha eksklusive rettigheter til å levere set-up bokser til mer en 10,5 millioner bopeler.

Excites portal skal bli flaggskipet i samarbeidet, en portal som de to selskapene mener vil få hele 8 millioner, unike brukere. Hver måned. Samtidig vil de ha mer enn 1 000 ansatte, et globalt IP- backbone nettverk samt en rekke merkevarer for å nå kunden.

Som en følge av at selskapene Excite og Chello nå har funnet hverandre blir det ingen ting av den planlagte børsnoteringen av Chello. Denne utsettes på ubestemt tidspunkt, med det er mulig at Excite Chello skal entre børsen.

Les mer om børsplanene:
Chello utsetter børsintroduksjon

UPC


Excite er et kjent Internett-selskap som leverer via bredbånd (les: kabel) i USA, men har ikke lykkes med å eksportere denne forreningen til resten av verden, og da særlig ikke i Europa. Excite Chello har også andre synergier. Siden Excite ligger lengre fremme i den tekniske utviklingen enn Chello, tro selskapene dette vil kunne føre til enorme besparelser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.