BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fylkeskommune mistenkt for piratkopiering

Business Software Alliance har mottatt opplysninger om at ansatte i Møre og Romsdal fylkeskommune kan ha brukt ulovlig kopiert programvare, og har skrevet brev til kommunen for å få ryddet opp i saken.

Eirik Flaa
10. juli 1997 - 17:50

Møre og Romsdal fylkeskommune er nå i søkelyset i forbindelse med ulovlig kopiert programvare. Business Software Alliance (BSA) - representert i Norge av advokatfirmaet Sundt, Grette og Wille - skriver i et brev til fylkeskommunen at "(...) vi har mottatt opplysninger om at ansatte kan ha brukt ulovlige kopier av programvare i arbeidet (...)".

En advokat i Sundt, Grette og Wille understreker likevel at de ikke beskylder fylkeskommunen for ulovlige forhold, noe som ble hevdet i et oppslag på NRK tekst-tv tidligere i dag

- Vi påstår ikke at fylkeskommunen har kopiert programvare, men ønsker simpelthen å undersøke om det er belegg i de påstandene som er blitt fremstilt for oss, sier advokat Jan Morten Evertsen til digi. Han opplyser at det ganske ofte sendes ut slike brev og at dét i seg selv ikke er noe dramatisk. Det har heller ikke vært snakk om å gjennomføre noen form for rassia blant de ansatte i kommunen, understreker han.

Evertsen kan foreløpig ikke si om piratkopiering i offentlig sektor er spesielt vanlig.

- Jeg tror ikke det er gjort noen skikkelig undersøkelser på dette, derfor kan jeg vanskelig uttale meg om det. Den eneste tendensen jeg mener å registrere når det gjelder yrkesgrupper, er at journalister generelt har en mer moralsk holdning til dette med piratkopiering. Jeg tror det er fordi denne gruppen selv er produsenter av materialet som omfattes av åndsverksloven, sier advokaten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra