JUSS OG SAMFUNN

Går til motsøksmål mot Microsoft

TomTom mener også Microsoft krenker patenter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. mars 2009 - 09:55

TomTom kunngjorde denne uken at selskapet har kommet med et motsøksmål mot Microsoft. Det skriver Cnet News. Dette er et svar på søksmålet Microsoft rettet mot TomTom i slutten av februar, hvor Microsoft hevder at TomTom krenker i flere av selskapets Linux-baserte navigasjonsprodukter krenker Microsoft-eide patenter.

De eventuelle krenkelsene som har fått mest oppmerksomhet, dreier seg om deler av støtten for filsystemet FAT i TomToms implementering av Linux-kjernen.

Søksmålet fra TomTom er levert inn ved en domstol i Virginia, mens Microsofts søksmål ble levert inn ved en domstol i Washington.

I søksmålet hevder TomTom at Microsofts Streets and Trips-produkter krenker fire av TomToms egne patenter knyttet til programvare for kjøretøysnavigasjon.

I en kommentar til søksmålet fra TomTom, sier selskapets assisterende sjefadvokat, Horacio Gutierrez, at Microsoft nå går gjennom søksmålet fra TomTom, men at dette ellers ikke endre Microsofts holdning til å finne en lisensieringsløsning i forbindelse med patentene Microsoft mener at TomTom krenker.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra