BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gates bekrefter: 1 av 4 brukere får kompatibilitetsproblemer med W2K

En rapport fra Gartner Group melder at hver fjerde Windows 2000-bruker vil oppleve kompatibilitetsproblemer med eldre programvare. Bill Gates anser påstanden som sannsynlig. De første feilfiksene er allerede sluppet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. feb. 2000 - 10:22

Bill Gates anser ifølge ZDNN at Gartner Groups påstand om at én av fire Windows 2000-brukere vil oppleve problemer med å bruke eldre programvare sammen med det nye operativsystemet.

- Jeg tror det er riktig å si at én av fire kunder kan få noen problemer når det oppgraderer, men fordelene er allikevel svært store, sa Gates i et intervju med CNBC TV i forrige uke. Han tror likevel at disse problemene ikke vil sette noen stopper for utbredelsen og at Windows 2000 vil finnes på alle bedrifts-PC-er innen et par år.

Dagen etter lanseringen av Windows 2000, slapp Microsoft flere små feilfikser til operativsystemet. Blant disse det en pakke som skal fikse nettopp kompatibilitetsproblemer, først og fremst i forhold til en rekke spill, men også i forhold til Microsofts egen FrontPage 98.

Men også en rekke andre feil kan rettes ved hjelp av ytterligere tre oppdateringer. Dette inkluderer feil årstall i ikke-gregorianske kalendere, en feil ved lagring av Word-dokumenter som HTML, et sikkerhetshull som gir uautoriserte brukere tilgang når webtjenester og filindekseringstjenester kjøres. I tillegg er feil i forbindelse med kommunikasjonen mellom Iomegas parallellportbaserte produkter og parallellporten fikset. Også et kompatibilitetsproblem mellom Adobe FrameMaker 5.x og PostScript-driverne AdobePS5-NT4 5.1.1 og PScript5-2000.

Oppdateringene kan lastes ned ved hjelp av Windows Update-rutinen i Windows 2000 eller fra Microsofts nedlastingsnettsted for Windows 2000.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra