BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gelébjørn banker fingeravtrykkssensor

Ved hjelp av materialer du finner i godtebutikken har japanske forskere overlistet biometriske fingeravtrykkssensorer. 80 prosent av systemene sviktet.

21. mai 2002 - 06:14
80 prosent av alle fingeravtrykkssensorer lar seg lure av falske fingre, laget av samme materiale som gelébjørner og annet snadder.





Les også:


PDF-dokument


Forskerne ved Graduate School of Environment and information Services i Yokohama har flere dårlige nyheter til de som satser på fingeravtrykkssikkerhet - de klarte også å lage falske fingre med utgangspunkt i fingeravtrykk satt på glass.

Først ble avtrykket herdet ved hjelp av lim som fester seg til profilene i avtrykket, som består av svette og hudceller. Deretter ble avtrykket fotografert, og ved hjelp av enkle kommandoer i Photoshop ble kvaliteten på bildet øket så kontrastene mellom avtrykk og underlag ble større, ifølge BBC.

Bildet ble så overført til et fotosensitivt ark, etset i kobber for å lage et tredimensjonalt trykk, og deretter brukt til å sette avtrykk i en annen form. Deretter var det bare å lage nok en gelatinfinger, og vips! - 80 prosent av fingeravtrykksleserne lot seg lure igjen.

Sikkerhetsekspert Bruce Schneier mener resultatene er imponerende - for å si det mildt. Han mener forskningsresultatene kan være nok til å sette en stopper for alle slags fingeravtrykks-baserte sikkerhetssystemer.

Dr. Matsumoto og kollegene viste frem forskningsresultatene allerede i januar, på konferansen Electronic Imaging 2002, men resultatene har først nå fått oppmerskomhet i internasjonale medier.

PDF-dokumentet viser en rekke bilder av prosessen, og har også lister over hvilke sensorer som lot seg lure. Les det her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.