BEDRIFTSTEKNOLOGI

General Motors-datter falt for Comuniq

Det norske telefoni- og programvareselskapet Comuniq ASA, har inngått en omfattende samarbeidsavtale med en av verdens ledende aktører innen IP-telefoni. Amerikanske Hughes Software Systems skal ta i bruk Comuniqs multimediateknologi i sine telefonprodukter.

Vaktsjef
4. feb. 2000 - 11:51
Comuniqs PMC BRI-kort montert på et PMC-til-PCI-adapterkort.
Comuniqs PMC BRI-kort montert på et PMC-til-PCI-adapterkort.

Styreformann J. Arthur Olafsen i Comuniq har landet nok en strategisk viktig avtale for det unoterte norske teknologiselskapet Comuniq ASA.

Hughes Software Systems (HSS), som er underlagt Hughes Electronics, ønsker å integrere Comuniqs teknologi i sine fremtidige telefoniprodukter.

Comuniqs produkter er bygget rundt selskapets patenterte SMAS-teknologi (Streaming Media Application Server), som er basert på prosessor-uavhengige PCI-kort samt et sett med SMAS-programmer som kjører på operativsystemene Windows NT, Sun Solaris og Linux. Comuniqs SMAS E1/T1-kort gir en kapasitet på IP-svitsjet multimedia (tale, video og data) på inntil 15.4 Mbps (240 x 64 kbps kanaler) på ett cPCI-spor.

Hughes, som er et datterselskap av megakonsernet General Motors, vil i samarbeid med Comuniq utvikle en løsning der amerikanernes produkt ProtoQuick SS7 smeltes sammen med Comuniqs SMAS-plattform. ProtoQuick SS7-stakken er en sentral byggestein av Hughes' telefoniløsninger på såvel teleutstyrssiden som på applikasjonssiden

 SMAS-basert E1/T1 Network Interface Board fra Comuniq.
 SMAS-basert E1/T1 Network Interface Board fra Comuniq.

De første produktene fra samarbeidet skal være klare til salg allerede i løpet av dette kvartalet, skriver selskapene i en felles pressemelding.

- Dette styrker vår posisjon ytterligere, og er et gjennombrudd for Comuniq i det viktige amerikanske markedet, sier Olafsen i pressemeldingen.

digi.no gjør oppmerksom på at Olafsen også er inne med en eierandel i Internett Kanal 1 AS, selskapet som gir ut digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.