RESULTATERFINANS

Getronics tjener fett på Wang-oppkjøp

Dataselskapet Getronics bedret resultatet med 62 prosent til 177 millioner euro - vel 1,4 milliarder kroner - fra 1998 til 1999.

Øystein Kvistad
3. mars 2000 - 11:42
Bloomberg



Bloomberg

Getronics kjøpte Wang Global i juni i fjor


- Grunnlaget for fremtidig vekst er nå lagt, sier også Getronics' internasjonale toppsjef Cees van Luijk, som ved utgangen av 2002 regner med å ha plassert selskapet blant verdens tre største tjenesteleverandører innen IKT-markedet. Veksten skal imidlertid ikke gå på bekostning av lønnsomheten, lover han.

- Vi skal ligge på en driftsmargin på tre prosent, sier van Luijk.

- Det er konsernets policy ikke å gi ut egne tall for hvert land. Vi offentliggjør derfor ikke egne tall for Norge, forteller presseansvarlig Ann Kristin Bentzen Ernes i Getronics AS til digi.no. Hun forteller at Getronics AS nå har godt og vel 1100 ansatte i Norge, hvorav 800 er stasjonert i Oslo (Lysaker, Ullevål og Nydalen).

Det norske selskapet har det siste året vært gjennom en turbulent periode med stadige lederskifter med påfølgende mediekjør med tildels spekulative oppslag om et selskap i full oppløsning. Nå synes imidlertid de økonomiske problemene og medarbeiderflukten å være under kontroll.

Jens Rugseth* ble hentet inn som ryddegutt i Getronics AS i november i fjor, da Jan Erik Standahl av familiære årsaker trakk seg som visepresident i konsernet. Rugseth var allerede Norges-sjef da Standahl overraskende gikk fra borde, og Rugseth ble da den naturlige arvtaker av Standahls øvrige oppgaver.

I midten av februar kunne digi.no fortelle at også Jens Rugseth hadde fått nok av Getronics. Lokket av opsjoner og en mer spennende gründer-tilværelse som leder for investeringsselskapet Segmentor, takket Rugseth for seg i Getronics. Han ga imidlertid fra seg kontrollen over et langt mer strømlinjeformet Getronics enn det han overtok ansvaret for knappe fire måneder tidligere. Mellom annet bidro han til å bygge opp Getronics til å besitte et av landets største kommersielle Linux-miljøer, en posisjonering som ventes å kaste godt av seg i tiden som kommer.

- - -

Rugseth er styreformann i Internett Kanal 1 AS - selskapet som utgir digi.no, red.anm.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.