BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gil Amelio har tro på Apple

I en tale i California tirsdag, sa tidligere toppsjef Gil Amelio at Apple Computer ligger godt an for fremtiden, men at selskapet trenger en leder som kan kommunisere med markedet.

Jens Kanden
30. juli 1997 - 18:15

Amelio tok kreditt for å ha stabilisert Apples finansielle situasjon og igangsatt en fornuftig operativsystemstrategi, og han mente at pressen og kulten av Apple-tilgengere ikke hadde gitt ham anerkjennelse for dette. Likevel sa han at den intense oppmerksomheten ikke var overraskende, gitt at han ikke ledet en bedrift, men et amerikansk ikon -på linje med Disney og Levis Strauss.

- I tillegg til et sterkt varemerke, er jeg stolt over at Apple nå har den sterkeste produktmiksen i selskapets historie. Og når Apple slipper sitt nestegenerasjons operativsystem, Rhapsody, spår jeg at Apple atter en gang vil vise veien for resten av PC-bransjen, sa Amelio.

Amelio mener at Apple trenger etmarkedsføringsgeni som kan tilfredsstille den særegne Apple-kulten og få fart på salget.

- Det var et enormt sjokk å lære at Apple-kulten er mye sterkere enn noen administrerende direktør, styret, eller aksjonærene, innrømmet Amelio.

- De dramatiske endringene som fortsatt må gjennomføres i Apple, trenger støtte fra Apple-interesserte på alle plan, sa Amelio.

- Tiden er moden for en karismatisk leder som kan appelere til kunder og Apple-tilhengere.

Steve Jobs?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.