BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Gir åpning for andre aktører

Pål Normann Johansen, markedsdirektør i Telenor Online, mener gigantfusjonen mellom Telenor Online og Schibsted Nett vil gjøre det lettere for de andre aktørene i markedet å komme til. - En fusjon av denne typen vil alltid gi åpning for en ny nummer-2-aktør, sier han. Normann Johansen mener altså ikke at en kundeportefølje på 80 prosent av markedet vil kvele konkurransen.

Rune F Olsen og Sjur Enge (foto)
8. nov. 1996 - 11:00
Pål Normann Johansen.
Pål Normann Johansen.

Det er relativt folketomt i lokalene til Telenor Online på Skøyen i Oslo. Utrolig nok har markedssjef Pål Normann Johansen tid å avse. Han mener det råder en veldig god stemning i Telenor Online etter at fusjonen mellom Telenor Online og Schibsted Nett ble offentliggjort i dag. Og det er kanskje ikke så rart, ettersom det nye selskapet - med Telenor Online ved roret - vil ha rundt 80 prosent markedsandel?

- En fusjon av denne typen vil alltid gi åpning for nummer-2-aktører. EU-Net og de andre har operert i skyggen av krigen mellom oss og Schibsted Nett. Jeg tror denne fusjonen vil stimulere de andre til å finne sin posisjon, mener Normann Johansen. Han mener den nye situasjonen vil gi Telenor Online tid og mulighet til å konsentrere satsingen, men mener altså ikke at konkurransen er borte. - Vi må kjempe for å holde oss på den prosentandelen vi har i markedet i dag, sier han. Hans tips er at EU-Net vil bli den nye nummer-2-aktøren.

- Dessuten har jo Telenor Online hele tiden hatt ambisjoner om å ha rundt 70 prosent av dette markedet. Når vi nå er der, blir det lettere for oss å satse konsentrert, i motsetning til å satse så bredt som vi har gjort.

Både Telenor Online og Schibsted Nett har jo hatt problemer med infrastrukturen sin i høst. Vil ikke nå problemene bli dobbelt så store?

- Vi har slitt veldig med å bygge ut fort nok. Hele problemstillingen går ut på at vi ikke har hatt mulighet til å planlegge. Nå får vi mulighet til å planlegge bedre for veksten, mener Normann Johansen.

Hvor lenge han har visst om fusjonen, ønsker han ikke å si. Men han er imponert over det arbeidet som er lagt til grunn. - Det er veldig hyggelig at de har fått dette til. Mange var skeptiske til om man kunne komme fram til en løsning begge er fornøyde med, så jeg er imponert over forhandlingsjobben, sier Normann Johansen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra