KARRIERE

Gir gründere og studenter en pangstart

Oslo kommune samlet 24 studenter og 6 gründere i en uke for å utvikle nye forretningsidéer.

16. okt. 2006 - 13:20

«Pangstart» er navnet på et prosjekt i regi av Oslo kommune, som gjennomføres i samarbeid med høgskolene og universitetene i Oslo-regionen. Med støtte fra Oslo kommune, Akershus fylkeskommune og Innovasjon Norge får seks gründere i oppstartfasen opplæring i forretningsutvikling, samt hjelp fra en tverrfaglig gruppe studenter til å skrive en forretningsplan.

– Verdien av å jobbe tverrfaglig er kanskje det beste med prosjektet. For studentene er det veldig praktisk rettet i forhold til mye av undervisningen de vanligvis går igjennom, sier Giert von der Lippe til digi.no.

von der Lippe er prosjektleder for Pangstart. Han har samlet 24 studenter, seks gründere og noen ressurspersoner som skal hjelpe til på Olavsgård Hotell utenfor Oslo. Her jobber de intenst i en uke med å skrive en forretningsplan på hver sin gruppe. Årets arrangement gikk av stabelen i forrige uke.

– På mandag starter alle med blanke ark. Gründerne forteller om sin forretningsidé og så deles det inn i grupper, sier von der Lippe.

Deretter jobbes det målrettet med forskjellige aspekter ved forretningsutvikling på dag og kveldstid. Fordi det er så intenst, blir det også gjerne slik at deler av natten taes til hjelp. Spesielt natt til fredag er det mange av deltagerne som står på langt utover det som er normal arbeidstid. På morgenen klokken 0900 skal den skriftlige utgaven av forretningsplanen leveres. Selv om man tror at man skal være i stand til å levere i god tid, er det fort slik at finpussen tar litt lengre tid enn forventet. Da må nattestimene taes til hjelp.

Fredag avsluttes det hele med en presentasjon av forretningsplanen foran en jury, som så evaluerer planene og kårer en vinner.

Av totalt femten søkere, ble seks oppstartsselskaper utvalgt til å være med:

  • Aio!: (All-in-one): innholdstjenester til mobil
  • PenMath: matematisk e-læring
  • Furious Dogs: utvikle nettside med nyheter om gadgets
  • Missbehave: alternativt kvinnemagasin, i første omgang på papir
  • Vipe: Inkarda Inkubator, rådgivningstjenester innen kulturberedskap, samfunnsansvar og etikk
  • FishHunter: utskytingsmekansime for fiskesluker som festes på fiskestangen.

60 studenter søkte om 24 plasser. Et vesentlig poeng for prosjektet er å samle studenter fra forskjellige studieretninger slik at de kan utfylle hverandre og slik at studentene får et utvidet kontaktnett på tvers av fagfelt som de kan ha glede av senere i arbeidslivet.

Studenter fra disse skolene var med i år:

  • Handelshøyskolen BI
  • Universitetet i Oslo
  • Høgskolen i Oslo
  • Høgskolen i Akershus
  • Universitetet for miljø- og biovitenskap (tidligere landbrukshøgskolen)

Inspirasjonen til prosjektet kom fra NTNU i Trondheim, der de har kjørt et lignende prosjekt kalt Take-Off siden midten av 80-tallet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.