BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gir ikke opp Atmel

Svein Hyldmo i SIVA har ennå ikke gitt opp håpet om at Atmel skal bygge fabrikk i Norge, til tross for Grete Knutsens bastante nei. Atmel savner et konkret tilbud fra regjeringen, og mener norske myndigheter ikke innser hvilke ringvirkninger fabrikken vil gi.

Eirik Flaa
6. mars 1997 - 14:10

Ifølge Svein Hyldmo i det statlige selskapet for industrivekst (SIVA) er spørsmålet om å få Atmel-fabrikken til Norge ennå ikke avgjort. Han avfeier dessuten statsråd Grete Knutsens påstand om at det ikke foreligger noen konkret henvendelse fra det amerikanske selskapet.

- Jeg har selv mottatt flere brev fra selskapet, der de melder sin interesse, sier Hyldmo til Digi:data. Han legger til at Knutsen dessuten ikke har lagt ned noke arbeide i å utarbeide et skikkelig tilbud.

- Man skal være klar over at Atmels krav på rundt 1 milliard er et utgangspunkt for diskusjon. Det er bare mangel på politisk vilje som hindrer regjeringen i det minste å utforme et tilbud. Atmel har til og med sagt seg villige til å sette ned en forprosjektgruppe her i landet, noe som heller ikke har blitt imøtekommet, sier Hyldmo.

- Vi skal diskutere hvordan vi skal gå videre frem på et forestående møte, og personlig ser jeg ennå ikke slaget som tapt. Selv om vi er bundet til et strengt EØS-reglement når det gjelder subsidiering av industrivirksomhet, er det ikke gitt at det ikke går an å endre på dette. Helt konkret vil det være en mulighet å få utvidet det EU definerer som utviklingsområde til å gjelde hele Nord-Trøndelag, avslutter Hyldmo.

Atmel konstaterer bare at de ennå ikke har mottatt noe tilbud fra Norge, og bekrefter at de allerede er kontaktet av andre aktuelle land.

- Jeg vil ikke gå ut med hvilke land vi har vært i kontakt med, men jeg kan bekrefte at vi har mottatt flere tilbud, sier administrerende direktør i Atmel Norge, Vegard Volland, til Digi:data. Han legger til at Atmel på sin side vil etablere sin fabrikk i det landet der de får de gunstigste betingelsene.

- Personlig håper jeg selvsagt at norske myndigheter kommer med et attraktivt tilbud. Jeg tror de må innse hvor viktig det er å få etablert denne typen virksomhet i Norge. Vi snakker om verdens raskest voksende industri, sier Volland og forklarer at fabrikken som Atmel skal etableres vil koste totalt 5 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.