JUSS OG SAMFUNN

Giske gir bort gratis lærebøker på Internett

Rød Ungdom og Elevgeriljaen forlanger gratis lærebøker på Internett. Nå har statsråd Trond Giske gått dem i møte og lansert tre nye Internett-baserte læremidler i samfunnsfag.

29. aug. 2001 - 09:31

Dette sa undervisningsminister Trond Giske på en pressekonferanse på Elvebakken skole i Oslo tirsdag, der tre nye internettbaserte læremidler for samfunnsfag ble presentert.

Fra 1. september blir det for første gang i Norge tatt i bruk gratis digitale læremidler for elever i videregående opplæring. I første omgang gjelder dette Samfunnslære VK 1. De nye læremidlene representerer en helt ny og variert måte å nærme seg lærestoffet på. Elever og lærere får i første omgang tilbud om to års gratis bruk av disse internettbaserte læremidlene, som kan brukes som erstatning for eller som supplement til læreboka.

Også private aktører er på banen: Animerte gymnasfag på nettet

Samfun.netAschehoug

Samfunnslære på nett, utfyller de trykte læremidlene. Tjenesten er utviklet av Cappelen, og muliggjør en fleksibel undervisning der man ikke er avhengig av tilgang til datamaskiner i alle timer. I tillegg til fagstoff med varierte oppgavefunksjoner og aktualitetstjeneste, inneholder tjenesten lærerfunksjon med mulighet for lokale eller individuelle opplegg. En reklamefri utgave av den elektroniske kunnskapsbasen Caplex er integrert.

S-vev er utviklet av Norsk Samfunnsvitenskapelig Datatjeneste. Den pedagogiske ideen bak S-vev er å gi elevene kunnskap og forståelse gjennom selvstendig arbeid med kilder og data. Målet er å utnytte elevenes naturlige nysgjerrighet og forskertrang.


Tjenestene kan også nås gjennom Skolenettet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.