BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gjelda skal betales, ekspansjonen fortsetter

Telenor satser alt på at det meste av Telenors delprivatisering blir en emisjon som i stor grad tilflyter selskapet og ikke staten. Pengene har konsernsjef Tormod Hermansen allerede disponert til betaling av gjeld og fortsatt ekspansjon.

Frode Eriksen
1. nov. 2000 - 18:19
TelenorNæringsdepartementet

Tormod Hermansen

Nærings- og handelsdepartementetReier Søberg

Les om Telenors delprivatisering: Departementet bekrefter: På børs 4.desember


Dersom børsnoteringen likevel ikke skulle bli noe av, sier Hermansen at veksttakten til neste år vil bli noe lavere, men sier at selskapet uansett har en komfortabel situasjon, børsnotering eller ikke.

Han avslørte under en presentasjon onsdag heller ingen endringer i Telenors partnersamarbeid, og bekreftet at selskapet vil følge dagens filosofi, som betyr British Telecom som hovedpartner, med andre lokale partnere i de ulike markedene selskapet opererer i.

Hermansen bekrefter også at Telenor vil jobbe hardt for å beholde A-ratingen, og benyttet anledningen til å kommentere Standard & Poors kommentaret til Telenors rating.

- Vi er ikke nedgradert. Det er uvanlig at selskapet kommenterer enkelselskapers rating. Vi har løpende kontakt med ratingbyråene.

Det er heller ingen planer om reduksjoner i antall ansatte som en følge av børsnoteringen, selv om Hermansen medgir at selskapet heretter forventer sterkt fokus fra markedet på resultatmarginer og kostnader.

Om børsnoteringen av en eller annen grunn ikke skulle gå, så har Telenor alternative muligheter ved å kunne selge seg ut av tyske Viag Interkom, irske Esat Digifone og aksjer i det greske mobilselskapet Cosmote, som tilsammen frigjør nesten 35 milliarder kroner. Det meste kan hentes fra Viag Interkom, der Telenors andel av UMTS-lisensen kommer på 7 milliarder kroner, mens Telenors 10 prosents andel kan selges til British Telecom innen utgangen av året med en gevinst på 8 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.