BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gjennombrudd for norsk surfemaskin

Screen Media har klart å lande en millionavtale med et stort Taiwan-selskap. Nå skal Freepad-maskinen kunne kobles til alle typer nettverk.

23. mars 2001 - 09:25
Screen Media

Screen Media lager en Linux-drevet tastaturløs maskin som kobles til nettverket i hjem med trådløs DECT-telefonforbindelse. Nå kommer versjonen for WLAN, det raskt voksende standarden for 11 Mbit trådløs nettverk.

Screen Media med Carl Henrik Janson i spissen har nemlig klart det kunststykket å selge datamaskinen til et taiwansk selskap, noe som nesten må kunne sammenlignes med å selge kjøleskap til eskimoer. For i Taiwan blir over halvparten av verdens PC-er designet og produsert, selv om det står andre navn på PC-ene når de til slutt havner i butikken.

Screen Media har inngått en rammeavtale med Rebar-gruppen fra Taiwan om distribusjon og salg av FreePad-maskinen. Avtalen har en tidsramme på tre år, og åpner muligheten for salg av opp til 1 million enheter i Taiwan og andre nærliggende asiatiske land. Screen Media understreker at dette foreløpig er en rammeavtale, Rebar har enda ikke plassert en faktiske ordre.
Freepad inneholder
Linux operativsystem og Opera nettleser
E-post, fax, voicemail
Almanakkprogram
Avanserte ISDN eller analoge telefon
Smartkort-leser og trådløs utskrift
Trykkfølsom farge-LCD skjerm
Cyrix Media GGX prosessor 166 MHz
16 MB Flashminne,
DECT DMAP trådløs tilknytning
USB-port for tastatur eller skriver
Batteritid: 1,5-4,5 timer, vekt: 1,2 kg

Dosch & Amand



Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra