JUSS OG SAMFUNN

Gjør papirutgaven av svensk storavis interaktiv

Det er ikke bare den svenske regionsavisen Sundsvalls Tidning som har tent på idéen om å tilby leseren lesepenner og strekkodere. Nå planlegger Bonnier-eide Dagens Nyheter å lage et testpanel som blant annet vil kunne kartlegge leservanene til papiravisleserne.

Herman Berg
5. okt. 1999 - 13:58
digi.noSundsvalls Tidning

Svenåke Bostrøm

Avisartikler i infrarødt format
Dagens NyheterBonnier


Dagens Media skriver at DN med dette prosjektet ønsker å øke interaktiviteten mellom Internett og papirutgaven. Dagens Nyheter, som er Sveriges største morgenavis, har vært på web siden desember 1994.

I "Lesepennprosjektet" er både annonseavdelingen og redaksjonen involvert. Leserne kan derfor få informasjon om et tilbud fra en annonsørs hjemmeside eller en demonstrasjon av et produkt. Leserne skal også kunne bestille varer direkte ved å bruke strekkodeleseren på sin egen datamaskin etter å ha lest avisen.

Redaksjonen ser på sin side for seg at testpanelet kan brukes som et utvalg som kan kartlegge hvordan leserne bruker papirutgaven.

Ifølge internettutgaven av Dagens Media bygger DNs prosjekt på teknologi fra amerikanske Jump Technology, og en beslutning om prosjektet skal fattes i løpet av høsten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.