BEDRIFTSTEKNOLOGI

Globalstar skyter fire i bane

Seks måneder før den kommersielle starten hos satellittelefonsystemet Globalstar ser oppskytningen av satellitter til å være i gjenge etter at selskapet mistet 12 satellitter i en oppskytning i Kazakstan. Mandag ble fire nye satellitter satt i bane.

Frode Eriksen
16. mars 1999 - 08:29

Globalstar har brent seg på den russiske bæreraketten Zenith som var den som eksploderte med 12 satellitter om bord i fjor høst, og har byttet til Soyuz-Icare som har vist seg mye mer stabil. Nå setter selskapet sin lit til at bæreraketten skal kunne bringe fire satellitter i bane hver måned, slik at selskapet skal kunne starte salget av satellittbaserte telefonitjenester fra september.

Globalstar blir en av Iridiums konkurrenter innenfor segmentet satellittbasert mobiltelefoni, og neste år kommer en ny aktør på banen; ICO.

32 satellitter trengs for at Globalstar skal kunne gå på lufta, men det planlegges for 52 satellitter i løpet av året. Det skal likevel holde hardt med bare 12 satellitter på plass i dag.

Globalstar steg 4,2 prosent på fredag til 17,06 amerikanske dollar. 42 prosent av Globalstar eies av Loral Space & Communications Ltd., som steg med 2,74 prosent til 18,75 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.