BEDRIFTSTEKNOLOGI

God omsetningsvekst for Claris

Apple Computers heleide datterselskap, Claris Corporation, omsatte programvare for ,7 millioner i selskapets fiskale 2. kvartal 1997. Det er andre kvartal på rad Claris setter omsetningsrekord. Veksten skyldes salg av Mac OS 7.6 og FileMaker Pro 3.0.

Jens Kanden
24. apr. 1997 - 11:45

Claris Corporation, det heleide datterselskapet til Apple Computer, omsatte for $69,7 millioner i sitt fiskale 2. kvartal 1997 som endte 28. mars. Det er det beste kvartalet i selskapets historie. I det foregående kvartal omsatte Claris for $67.0 millioner og i fiskalt 2. kvartal 1996 solgte Claris for $64,4 millioner.

Også driftsoverskuddet var rekordhøyt, i henhold til Claris, selv selskapet ikke gir detaljer om overskuddet. Basert på omsetning er Claris blant verdens ti største PC-programvareselskaper.

Omsetningen var drevet av salg av oppgraderinger til Apple Mac OS 7.6 samt salget av FileMaker Pro 3.0 til Windows og Mac OS. Salget av Windows-programvare vokser kraftig, og FileMaker Pro for Windows er den nest mest populære frittstående database for Windows, i henhold til International Data Corporation. Claris mener veksten for FileMaker skyldes at databasen brukes til å publisere informasjon på Internett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra