Google ber brukerne fikse Buzz

Vær vennlig å bekrefte rekonfigureringen!

Buzz skulle bli Googles svar på sosiale nettfenomener som Facebook og Twitter. Men det ble ingen buzz. I stedet ble det en dundrende fiasko.

Da nettjenesten åpnet i februar gjorde Google sin største personvernbrøler til dags dato.

I higen etter å vokse raskt ble nemlig Buzz lansert med et fiks ferdig vennenettverk, uten å spørre først. Dine e-postkontakter fra Gmail var allerede integrert i tjenesten, og beleilig delt med alle andre.

Ved å kutte noen hjørner på denne måten skal Google ha avslørt alt fra voldsofres sensitive opplysninger til politiske aktivisters - og journalisters konfidensielle kilder.

Dette måtte de straks beklage.

Snart to måneder etter er de fortsatt veldig lei seg.

- Kort tid etter vi lanserte Google Buzz så oppdaget vi at ikke alt var som det skulle. Derfor jobbet vi så raskt som mulig med å forbedre opplevelsen, bedyrer selskapet i et blogginnlegg denne uken.

Samtidig understreker Google at det er slutt på automatisk deling av venne- og kontaktnettverket til brukerne.

I stedet for å ta seg til rette som tidligere, skal tjenesten nå foreslå hvilke kontakter du kan knytte deg til.

- Men mange av dere begynte å bruke Buzz før vi gjorde disse endringene, skriver Google videre.

Og dermed oppfordrer Google nå disse brukerne om å logge seg inn for å sjekke innstillingene igjen. Gå inn og bekreft konfigureringen. Eller rekonfigureringen.

Alt sammen dukker opp på Buzz-sidene når du logger deg inn.

Heldigvis får du også følgende valg nederst på samme side: «slå av Google Buzz». Dette valget er permanent, og det er kanskje like greit.

    Les også:

Til toppen