FORBRUKERTEKNOLOGI

Google bryter gammelt løfte

Bannerannonser inn i søkemotoren.

Google har siden starten i 1998 fremholdt at søkemotoren skal ha en mest mulig renskåret og enkel utforming, blant annet uten banner-annonser. Som dette bildet viser kan den tiden være over.
Google har siden starten i 1998 fremholdt at søkemotoren skal ha en mest mulig renskåret og enkel utforming, blant annet uten banner-annonser. Som dette bildet viser kan den tiden være over. Bilde: SearchEngineLand
25. okt. 2013 - 12:16

Et tredvetalls større selskaper, inkludert flyselskapene Virgin America og Southwest Airlines, prøver i disse dager ut banner-annonsering i Google, skriver avisa The Guardian og bloggen SearchEngineLand.

I feltet over de såkalte organiske søkeresultatene har det nå begynt å dukke opp reklame-bannere i full bredde i Google.

Det som beskrives som et prøveprosjekt i USA bryter med en lang tradisjon hos søkegiganten.

Initiativet er også brudd på et gammelt løfte fra Google.

Marissa Mayer, daværende direktør for brukeropplevelse og søkeprodukter, kom i 2005 med et uforbeholdent løfte om at de aldri ville besudle søkemotoren med displayannonser.

– Det blir ingen bannerannonser på Googles forside eller i søkeresultatene. Ingen gærne, prangende, grafiske tingester som hopper og spretter over hele Google-nettstedet. Aldri, skrev Mayer, som senere forlot selskapet for å bli toppsjef i Yahoo.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.