Googles nye campus skal etter planen bestå av fire anlegg som er bygget inn i glasskupler. (Bilde: Google)
Google planlegger et parkanlegg i området rundt selskapet nye hovedkvarter. (Bilde: Google)
Googles nye, planlagte hovedkvarter skal tilby både ansatte og andre langt mer enn bare kontorplasser. (Bilde: Google)
De fire nye anleggene skal ligge på steder hvor Google allerede har kontorer. (Bilde: dbox)

Nytt Googleplex?

Google ønsker seg nytt hovedkontor

Skal bli en hel bydel.

IT-gigantene har fått en ny arena å kjempe på, nemlig arenaen for mest oppsiktsvekkende, nye hovedkvarter. Foreløpig er det reelt sett bare to deltakere i denne konkurransen, Apple og Google.

Fortsatt i Mountain View

At Apple er i ferd med å få et nytt hovedkvarter, har vært kjent lenge. Apple Campus 2, også kjent som «romskipet», har blitt omtalt av IT-pressen en rekke ganger. At Google også planlegger et nytt hovedkvarter i Mountain View ble derimot først kjent på fredag i forrige uke. Da la selskapet ut skisser som viser hvordan det kan bli.

Skissene er lagd av to arkitekter, danske Bjarke Ingels og britiske Thomas Heatherwick, i samarbeid med Google-ansatte. Planene har nå blitt sendt til godkjenning hos Mountain View City Council.

Ikke i betong

Tanken bak bygningene, som skal fordeles på fire eiendommer som Google allerede benytter i dag, er at man i stedet for å konstruere ubevegelige betongbygninger, i stedet bruker lettvektsstrukturer som kan flyttes rundt på ved framtidige behov. For et selskap som nok også i framtiden vil jobbe med stort spenn av produkter og teknologier, er det vanskelig i dag å forutse behovene som kommer om 10 eller 20 år.

Googles nye campus, som planlegges bygget i North Bayshore-delen av Mountain View, vil være de kontorene som Google bygger fra bunnen av. Tidligere har selskapet tatt i bruk eksisterende bygninger. Målet nå er å få mer plass og en finne en bedre måte å jobbe på.

Bygningene og nærområdene vil plasseres inne gjennomsiktige kupler som skal gi stabilt klima, samtidig som at lys og luft slippes inn. Planen er å gjøre anlegget til en bydel som er tilgjengelig ikke bare for Google-ansatte, men som også skal tilby et utvalg av butikker, restauranter og naturopplevelser. I videoen over forklarer arkitektene og Google-ansatte tankegangen bak det hele.

 

Til toppen