FORBRUKERTEKNOLOGI

Google redder deg fra «ølbriller»

En ny Gmail-funksjon skal hjelpe deg å unngå pinlige øyeblikk.

7. okt. 2008 - 12:59

Det er lenge siden Google bare var en søkemotor. Nettgiganten har siden lansert en lang rekke populære nettjenester. En av de mest brukte er e-posttjenesten Gmail.

Nå har denne tjenesten fått en ny funksjon som skal hjelpe brukerne unngå å dumme seg ut ved å sende meldinger som aldri burde vært sendt.

Slike øyeblikk kan oppstå dersom du sender e-post når allmenntilstanden egentlig tilsier at du heller burde gått og lagt deg.

Gmail kan ikke alltid forhindre deg fra å sende en epost som vil kunne komme til å angre på senere, men nå har selskapet laget funksjonalitet som kan hjelpe deg godt på vei.

Mail Goggles (brevbriller) er navnet på en tilleggstjeneste til Googles epostjeneste.

Tillegget vil ved hjelp av enkle matematikkoppgaver sjekke om du er tilregnelig nok til å sende meldingen din. Dersom du velger å skru på denne funksjonen vil den i utgangspunktet kun være aktiv natt til lørdag og søndag, men tidspunktet kan skreddersys.

Jon Perlow i Google forklarer i et blogginnlegg at funksjonen er utviklet for å hindre brukere å sende pinlige kjærlighetserklæringer til eks-kjærester og fellesmail til hele bedriften midt på natta.

Mange har opplevd å sende tekstmeldinger som de senere har ønsket å trekke tilbake. Nå har Google laget en funksjon som håndterer epost. Da gjenstår det bare at noen kommer opp med en løsning for tekstmeldinger og MMS.

For å få lov til å sende e-post sent i helgene må du løse noen enkle matteoppgaver på tid.
For å få lov til å sende e-post sent i helgene må du løse noen enkle matteoppgaver på tid.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.