JUSS OG SAMFUNN

Google sensurerte norske scientologi-lenker

Den amerikanske DMCA-loven kan brukes til mye: Andreas Heldal-Lund fikk brev fra søkemotoren Google, der det går frem at scientologi-kirken har bedt dem fjerne lenker til hans scientologi-kritiske nettsted Xenu.net.

22. mars 2002 - 08:41
Xenu.netL. Ron Hubbard



Andreas Heldal-Lundbrev

Vi siterer:We removed certain specific URLs in response to a notification submitted by the Religious Technology Center and Bridge Publications under section 512(c)(3) of the the Digital Millennium Copyright Act (DMCA).

DMCA

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

før


- Jeg er i den luksussituasjon at jeg kjemper en sak som får mye støtte, sier han.

Mange scientologi-kritikere har fått på pungen av sektens representanter, og i en av de mest kjente sakene ble copyright-loven brukt på samme måte som DMCA er benyttet mot Google og Xenu.net. Saken om Religious Technology Center & Bridge Publications vs. Netcom/Erlich/Klemesrud kan du lese mer om på denne nettsiden.

- Jeg startet i 1996, etter å ha lest en artikkel i Dagbladet om en dame som fikk noen hundre tusen i erstatning fra scientologikirken. Jeg lette litt på nettet etter informasjon, og etter hvert fikk jeg plutselig tilsendt en hel masse sprøtt og skremmende materiale om hvordan de skulle knuse kritikere, få folk lagt inn på sinnssykehus og så videre. Så da bestemte jeg meg for å sette opp et nettsted, forteller Heldal-Lund til digi.no.

Han forteller at han hele tiden har vært jaget vilt, men at han nå for tiden bare "får trusler av og til, men ikke noe voldsomt".

- Men vi har fortsatt sidene våre på mange forskjellige servere så vi kan bytte til en annen om de skulle presse ISP-ene, noe som har skjedd før. Vi har blitt kastet ut av mange nettverksleverandører som rett og slett blir lei av telefoner og advokatbrev, ifølge Heldal-Lund.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra