JUSS OG SAMFUNN

Gratis bredbånd for alle

Regjeringen i Singapore skal bruke mer enn 121 millioner norske kroner på å få hele befolkningen plugget inn i informasjonssamfunnet. Det ambisiøse programmet skal gi alle innbyggere over fem år gratis personlig nettside og egen e-post.

Per Christian Stokke
6. mars 2000 - 16:27

Pengene skal gå til gratis bredbåndstilgang for flest mulig, samt utvikling av nettvarehus og nettsider med e-post til innbyggerne.

I tillegg skal regjeringen gi bort rundt 30.000 brukte datamaskiner med nettilgang og grunnleggende trening til familier med lav inntekt, melder IT Daily.

Initiativet vil bli styrt av en statlig gruppe som spesielt skal rette arbeidet mot mindretallsgrupper, de med lav inntekt og andre som av forskjellige grunner er "trege" med å ta opp teknologien.

Regjeringen vurderer også skattemessige fordeler for forhandlere som vil gi bort utstyr og tjenester til befolkningen.

Bredbåndsnettet skal også tilbys gjennom lokale samfunnshus og via Internett-kioskene som står rundt om i Singapores gater.

Regjeringsorganet Infocomm Development Authority (IDA) skal også utvikle lokalt innhold på de forskjellige språkene som snakkes i øystaten. Hovedspråket er engelsk, i en versjon kalt "singlish", men det snakkes også blant annet mandarin, kantonesisk, malay og tamil i Singapore.

Prosjektet skal pågå i tre år, og sparkes i gang denne uken med et månedslangt arrangement kalt e-Celebrations Singapore, som skal få med befolkningen på planene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra