FORBRUKERTEKNOLOGI

Gratis navigasjonstjeneste trolig også for Norge

Svenske Emappz, som til sommeren lanserer en gratis navigasjonstjeneste i Sverige, lukter også på Norge.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. apr. 2004 - 15:08

Svenske Emappz, som digi.no skrev om fredag i forrige uke, skal i løpet av sommeren starte opp et gratis navigasjonssystem for brukere av PDA-er i månedsskiftet mai/juni, etter et par uker med betatesting. Den komplette utgaven, som skal dekke hele veinettet i Sverige, ventes å bli klart i september.

Nå viser det seg at også Norge er et interessant markedet for Emappz. Så interessant at selskapet allerede er i gang med forhandlinger med to norske kartselskaper om å benytte deres kartmaterial i en norskspråklig utgave av Emappz. Dette forteller gründer av Emappz, Patrik Maran, i en e-postmelding til digi.no.

Går alt i orden, vil en foreløpig norsk utgave slippes i løpet av sommeren. Denne vil inkludere en del norske kart. Full lansering vil eventuelt kunne skje den 1. september.

Emappz finansieres ved at selskaper som bensinstasjoner, butikker, restauranter og overnattingssteder betaler for å være synlige og søkbare i navigasjonssystemet. Til nå har flere bensinstasjonkjeder inngått avtale med Emappz, og i morgen vil Emappz annonsere at McDonalds i Sverige er med i prosjektet. Dette betyr at alle de svenske McDonalds-restaurantene vil bli å finne i det svenske utgaven av Emappz.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra