BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gratis ord fra søta bror

Nordmenn kan bli tilbudt gratis telefonsamtaler i løpet av året. Et svensk selskap planlegger nå å etablere seg i Norge etter at reklametelefonen er blitt en stor suksess i Sverige. "Prisen" brukerne må betale er at samtalen avbrytes av ti sekunder reklame hvert tredje minutt.

digi:stab
9. jan. 1997 - 10:00

- Vi planlegger å utvide tilbudet til å gjelde flere europeiske land, deriblant Norge. Trolig vil dette skje allerede i år, sier markedsansvarlig Peter Brodén i Gratistelefon Svenska AB.

I november i fjor ble det mulig for innbyggerne i Lund og Norrköping å ringe gratis innenlands. Prøveprosjektet i de to byene utvides nå til å omfatte hele Sverige. Selskapets produkt er verdens første i sitt slag.

- Dette er et godt eksempel på ett av mange nye tilbud som vil dukke opp som følge av telemonopolets fall. En rekke nye aktører vil komme på banen og tilby tjenester som var utenkelige for få år siden, sier salgsdirektør Mette Håkonsen i Global One Communications AS.

- Responsen både fra annonsører og de som ønsker gratis samtaler har vært over all forventning. I tillegg har teknikken fungert som den skal, sier Brodén.

For å benytte seg av tilbudet ringer svenskene et gratis nummer som kobler dem opp mot en datamaskin. En automatisk telefonsvarer ber dem om å taste inn nummeret til den de ønsker å snakke med, og dermed er det bare å prate i vei uten frykt for at telefonregningen vokser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra