KARRIERE

Gratis programvare til alle skoler

Det norske teknologiselskapet Fronter vil nå gi bort sin programvare for e-læring og intranett til alle grunnskoler og videregående skoler i Norge. Men driften må de betale selv.

Therese Werenskiold
5. juni 2001 - 13:33
Fronter

Nå vil Fronter og daglig leder Roger Larsen gi bort programvaren til alle grunnskoler og videregående skoler i Norge.

Selskapet har store ambisjoner - både i Norge og på verdensbasis.


Med Classfronter får skolen sin egen "virtuelle bygning" på Internett. Larsen sier i pressemeldingen at denne bygningen inneholder alle tjenester man trenger for å gjennomføre undervisning, kunnskapsforvaltning og samarbeid via Internett.

Lærere, elever og foreldre kan deles inn i grupper og klasser hvor de blant annet kan samarbeide, diskutere, utveksle og publisere dokumenter, samt 'chatte' med hverandre. Samarbeidet foregår i lukkede 'rom' inne i den virtuelle skolebygningen (klasserom/grupperom/lærerrom), hvor uvedkommende ikke har tilgang.

Fronter opplyser også at løsningen er installert på selskapets sentrale web-servere, som er plassert hos, og vedlikeholdes av dataavdelingen ved Universitetet i Oslo, USIT.

Dette betyr at skolene ikke trenger å investere i noe ekstra utstyr eller dyre servere. Det er heller ikke nødvendig å installere noe på brukerens PC-er. Man trenger kun Internett-tilgang og nettleser, og tjenesten kan nås fra skolen, hjemmet, på reise eller alle steder hvor det er internett-tilgang.

Når Fronter velger å gi bort Classfronter gratis til alle grunn- og videregående skoler i Norge betyr dette at selskapet ikke tar seg betalt for selve programvaren. Det forutsettes at løsningen driftes fra USIT. Dette koster mellom 3.000 og 9.000 kroner i året (pluss moms).

Mer informasjon finner du her .

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.