JUSS OG SAMFUNN

Gratisfesten på Internett er over

Hittil har innholdet på Internett vært gratis, men snart må du finne frem lommeboken. Bredbånd betyr egentlig et bredt bånd av penger.

13. sep. 2000 - 09:57





Chello, BredbåndsfabrikkenTelenor Zonavi
Les om de voksende bredbåndsportalene:
Telenor planlegger bredbånds-boks for stuaDet finnes nesten ikke bredbånds-innhold
Big Brother på norsk bredbåndstjeneste


Det blir en regning. Prisen for å lage innholdet har ikke vært diskutert mye, men det er forholdsvis billig å skrive tekst. Det er noe helt annet å lage video med profesjonelt innhold og kvalitet - det kan alle som nå har begynt med webtv-produksjon underskrive på. Video må derfor koste penger - enten det er norske finansnyheter eller utenlandske filmer.

Disse lukkede portalene vil trekke til seg mange andre tjenester som vil prøve å ta seg betalt for sine mest avanserte funksjoner. En rekke nye teknologier for sikker netthandel og mikrotransaksjoner lover også å bidra til utviklingen mot betaling.

Selvfølgelig vil dagens gratis-Internett fortsette å vokse i rakettfart. Dessuten faller prisene på både linjer, servere og produksjonsutstyr raskt, noe som senker prisen for å distribuere avansert innhold. Men prisen for å lage innholdet synker ikke, det ser bare ut til å stige. De mest interessante og beste tjenestene vil du etter hvert måtte betale for. Prøvetiden går mot slutten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.