BEDRIFTSTEKNOLOGI

Grete Knudsens hodepine

IT-minister Grete Knudsen ser nå at kommunene ikke har tatt bredbånd og hennes "tilgang for alle" inn i sine politiske diskusjoner og budsjetter. Dermed ser det ut til at Knudsen må betale mer av regningen enn det hun hadde trodd. Det liker ikke Finansdepartementet.

Sigvald Sveinbjørnsson
2. mai 2001 - 08:27


1.mai ble en statistikk fra IKT-Norges bredbåndsforum lagt frem, og dette er nedslående lesning. Kommune-Norge har rett og slett ikke bredbånd på sin politiske agenda, enda mindre finner man dette på budsjettene til de forskjellige kommunene rundt omkring.
Les mer om undersøkelsen: Regjeringens bredbåndsplaner hangler
Grete Knudsen

Et av disse grepene har vi i digitoday.no skrevet om tidligere. Knudsen vil i Stortinget om en ukes tid diskutere hvordan man kan øke stimulansen. Det blir et spørsmål om kroner og øre. Det er ingen tvil om at markedet trenger drahjelp for å bygge ut sine bredbåndsnett. Et enklere og mer raust system for finansiering må settes opp. Som ledende politikere på Stortinget forteller digitoday.no er det ikke vanskelig å få støtte for dette. For på Løvebakken føres bredbåndsdiskusjonen ganske høyt oppe på agendaen.


Finansdepartementetdigitoday.nohele


Det kan bli vanskelig for Grete Knudsen å banke gjennom mer penger til bredbåndsutbygging. Her snakker vi gjerne om minst et par hundre millioner kroner de neste årene. I tillegg skal sykehus-Norge rustes opp til en ny nettverkshverdag. Dette vil koste, ikke bare en eller to hundre millioner kroner, men trolig mye mer.

Momsreformen vil også gjøre satsingen dyrere, kan man tro, siden offentlig sektor blir belemret i større grad enn før av merverdiavgiften.

Dette er den store hodepinen for Grete Knudsen: bredbånd vil koste mer enn man hadde tenkt seg. Og som kommunetallene fra IKT-Norges undersøkelse viser; det blir ikke lett å skylde på utbyggerne hvis lovnadene skulle sprekke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.