JUSS OG SAMFUNN

Grovt sexprat på norsk barneside

Nettjenesten Popit.no henvender seg til norske barn mellom åtte og 16 år. På chatsiden florerer uttrykk som kan få den mest hardbarkede pornograf til å rødme.

Sigvald Sveinbjørnsson
27. apr. 2000 - 07:41
Popit.no

"Banning, sex prat og sex -relaterte navn er under ingen omstendighet godtatt. Dette medfører umiddelbar utkastelse fra rommet. Operatørene er sjefer, og vil enhver tid være de som bestemmer om navn/nick er godtatt eller ikke. Rommet blir logget, slik at alt som blir sagt blir oppbevart. Dette gjelder også privat chat. Rapporter eventuelle problemer til operatøren/operatørene."



digi.no.

- Det verste er jo at siden er det rene Utopia for pedofile! Her kan de pedofile på en enkelt måte lokke barn til en sex-prat på nettet, og selv om kanskje dette enda ikke har forårsaket voldtekter i det virkelige liv, kan dette være skrittet før. Her kan det avtales et møte mellom den pedofile og offeret, og så er det gjort. Dette har skjedd i andre land, og det kan like godt skje her i Norge, fortsetter faren som vil være anonym.

Faren skriver til digi.no at han mener en slik chat ikke burde være en del av en barnetjeneste, uansett om den er kraftig sensurert i alle bauer og kanter.

Baard Schumann,
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess
Les mer om Popit:
Lek og lær på Popit
digi.no.

- Dette er vi fullstendig klar over. Sjansen for at pedofile skal utnytte barn via sidene er ikke så stor her som andre steder, siden vi har overvåkning. Vi følger med og ser om vi ser noe, sier Schumann,

Men å stenge tjenesten inntil det nye systemet er på plass er ikke aktuelt. - Vi gjorde det en periode, men fikk mange henvendelser fra brukere som syntes at vi burde åpne den igjen, forteller Schumann.

Barneombudet fikk oversendt et utsnitt av chaten som hadde foregått på Popits sider. Anna Brit Normann, ved barneombudet, sier til digi.no at denne typen språk ikke bør forekomme på en nettside myntet på barn fra åtte til 16 år. - Det er eierens ansvar at de serverer et innhold som er i tråd med dem de markedsfører seg mot. Særlig når det gjelder barn i denne alderen, er det særdeles viktig at man sørger for å i det minste følge sine egne regler, sier Normann.

Hun mener at dette stiller strengere krav til foreldrene. - Foreldrene bør ta et helt klart ansvar for hva ungene driver med, og hvilke tjenester de oppsøker på nettet, sier Normann og henstiller foreldre til å melde fra når de kommer over noe de ikke kan tolerere.

- Språket har nok blitt hardere blant ungdom. Selv om vi ikke tolererer denne språkbruken, kan man ikke gardere seg helt mot det. I den nye chatten vi lanserer 1. mai vil slike ord ikke forekomme, sier Schumann til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra