BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gründere satt på sidelinja

Ved konkursen i Telenor Marlink har Telenor også klart å sette Marlink-gründerne på sidelinja. Hans Kristian Haram og Jan-Martin Hunderi hadde idéen til Marlink, og sitter nå tilbake med ingenting.

Frode Eriksen
19. aug. 1998 - 19:30

Haram og Hunderi var minoritetsaksjonærer i Marlink gjennom selskapet H. Marine Advisors (HMA), og var villige til å selge seg ut til Telenor, men til en pris Telenor ikke ønsket å gi. Det var også uenighet mellom HMA og Telenor om Telenor eide 88,5 prosent i selskapet eller mer.

Telenor sendte i juli ut en pressemelding om "Omlegging av Telenor Marlink". Dette gir det resultat at de to gründerne ikke får noe igjen av det som er igjen av Marlink, der Telenor er største kreditor.

De to gründerne har krevd konkursen opphevet, fordi de mener selskapet ikke var insolvent, slik Telenor mener

Telenor Marlinks formelle eier var Telenor Global Services, et selskap i Telenor International. Telenor investerte enorme summer i selskapet, selv om driften var langt unna de målsettingene selskapet hadde satt. Bare første halvår i år pådro selskapet seg 29 millioner kroner i underskudd i tillegg til et negativt driftsresultat på 65 millioner kroner i 1997. Omsetningen i 1997 endte på beskjedne 7,8 millioner kroner.

Da digi.no pratet med en av de to gründerne, Jan-Martin Hunderi, onsdag ettermiddag, ønsket han ikke å si mer om saken annet enn at resultatet "var registrert".

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.