JUSS OG SAMFUNN

Guider deg til nettets lyd- og videoklipp

RealNetworks, som lever av å servere deg lyd- og videoklipp over nettet, er klar med en ny programpakke og en egen tjeneste som skal hjelpe deg til å finne multimediafiler på verdensveven.

Øystein Kvistad
9. nov. 1999 - 13:28

RealPlayer 7en oppgradert versjon av av Real Networks programvare for avspilling av lyd og video over Internett. I den nye programpakken er det også lagt til en guide til hvor på nettet du finner multimediabaserte nyheter, ditto sportsendinger, finanstjenester og underholdningsprogram - for å nevne noe.

I går lanserte selskapet dessuten sin nye webside som ene og alene fokuserer på "the business of Internet media". Siden er utformet for å gi informasjon til mennesker og virksomheter som lager og kringkaster (multi)media over Internett.

CNN, ABC News og ESPN er blant de mest kjente medieselskapene som er å finne på tjenesten, som lar brukerne velge ut og spille av materialet uten å måtte gå innom partnernes respektive nettsteder.

Nylig ble RealNetworks sterkt kritisert for i hemmelighet å ha overvåket lyttevanene til brukerne av selskapets RealJukebox-program. Den samme overvåkingsmekanismen finnes også i RealPlayer7, men forblir avslått dersom ikke brukeren selv aktivt velger å slå den på, hevder selskapet.

Du kan laste ned RealPlayer7 gratis som betatest-produkt. Fullversjonen koster deg knappe 30 dollar.

Seattle-baserte RealNetworks kan, ifølge Associated Press, i skrivende stund skilte med hele 85 millioner brukere av sin media-programvare.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.