KARRIERE

Gullklokke på tynn is

Antall personer som aktivt søker ny jobb har gått litt tilbake fra i fjor, viser en ny undersøkelse Opinion har foretatt for vikarbyrået Manpower. Men å bli i samme jobb i mer enn ti år er det ikke så mange som vil lenger.

Therese Werenskiold
10. okt. 2001 - 13:34
Manpower












Når det gjelder forventninger, sier 11 prosent at de vil bli i sin nåværende jobb i under ett år. 18 prosent tror de vil beholde jobben sin i ett til to år, 15 prosent svarer mellom tre og fire år, og 14 prosent svarer fem til ni år.

22 prosent sier de regner med å bli i sin nåværende jobb i over ti år - dette er 30 prosent færre enn de som svarte det samme for et år siden.

Undersøkelsen burde være oppløftende nytt for jobbsformidlingstjenestene på Internett. 57 prosent sier de vil søke på nettet når de skal finne ny jobb. Dette er en økning på ti prosent fra i fjor.

Men fortsatt er papiravisene viktige. 80 prosent vil benytte aviser og fagblader i jobbsøk-prosessen. 60 prosent vil benytte seg av venner og kjente, og 68 prosent sier de vil ta direkte kontakt med en eventuell arbeidsgiver.

Hele undersøkelsen kan du finne på denne Powerpoint-presentasjonen.


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.