BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hackere gambler - men bare hvis de vinner

Et kanadisk firma som utvikler nettbaserte casino-spill fikk i forrige uke besøk av en hacker. Sabotøren brøt seg inn på en av firmaets servere og manipulerte et onlinespill slik at deltakerne ikke kunne tape.

Therese Werenskiold
12. sep. 2001 - 12:04
Wall Street Journal

CryptoLogic

En talsperson for selskapet sier til WSJ at inntrengeren sannsynligvis er en som har innside-informasjon om deres systemer. CryptoLogic må betale 600.000 dollar av de gevinstene hackerinnbruddet forårsaket. Resten dekkes av forsikringer.

Selskapet kan likevel ha kommet svært heldig ut av det. De oppdaget sikkerhetsbristen på et tidlig tidspunkt og fikk begrenset tapene. Normalt er konsekvensene av planlagte hackerangrep større. Det er også vanlig at hackerne krever en real slump penger for å garantere at de ikke skal bryte seg inn i systemene igjen.

Gamblingbedriftene på nett er også et yndet mål for hackere fordi de ofte drives fra steder med dårlig rettssikkerhet, og fordi de har en enorm omsetning. Ifølge WSJ omsetter spilleindustrien på nett for 1,5 milliarder dollar i året - noe som er forventet å øke til seks milliarder dollar iløpet av de neste 18 månedene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.