BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hackere i løvens hule

Hackere brøt seg inn på hjemmesiden til US Department of Justice i helgen. Resultatet av innbruddet ble selvfølgelig fjernet få timer senere, men man kan fremdeles finne en rekke kopier av siden.

Rune Fjeld Olsen
19. aug. 1996 - 00:00

Ingen er trygge fra innbrudd av såkalte data-hackere. Selv ikke det amerikanske rettsvesenets høyborg, Department of Justice (justisdepartementet). I helgen ble hjemmesiden deres fjernet og erstattet med noe som har det ene benet plantet i protest-aksjon, og det andre i barnehagen. Begge benene står imidlertid murt fast i betegnelsen "lovbrudd".

Hensikten med hackingen er å protestere mot de amerikanske myndighetenes forsøk på å sensurere Internett. Og den beste måten å gjøre det på, i følge hackerne, er å dekorere siden med hakekors. Derfor blir sjefen for justisdepartementet, "attorney general", i denne sammenheng Adolf Hitler.

Som protestaksjon mot sensurering av Internett fungerer dette naturlig nok ikke spesielt bra. Men aksjonen kaster ved på bålet i den omfattende diskusjonen om sikkerhet på nett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra