BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hackere stoppet Microsoft i går

Måten Microsoft har satt opp sine Internett-systemer på gjør dem svært sårbare, påpekte eksperter i går. Samtidig var hackerne i full gang med å bekrefte teorien, og lykkes.

26. jan. 2001 - 09:37
Microsoft


DoS-angrepet er flaut for Microsoft fordi dette nye angrepet og problemene på onsdag avdekker store svakheter i hvordan verdens mest kjente IT-selskap har designet sine Internett-systemer.

Problemene på onsdag kunne vært unngått hvis Microsoft ikke hadde satt opp alle sine DNS-server i samme IP-subnett (nesten like nummer), påpeker både norske og internasjonale IT-eksperter. DNS-serverne oversetter adresser som Microsoft.com til et IP-nummer. Hackere kunne derfor trolig konsentrere seg om en ruter og lamme hele Microsofts nettverk.

Ironisk nok er det trolig alle diskusjonene om Microsoft sikkerhets-oppsett som kan ha ført til hackerangrepet. Blant annet advarte nettverkskonsulent Rich Kulawiec i en artikkel på Wired om at Microsofts valg gjorde dem mer utsatt for DoS-angrep.

En IT-ekspert digitoday.no har snakket med påpeker at blant annet Scandinavia Online (SOL) har delt sine DNS-servere på to subnett og er altså langt mindre utsatt enn Microsoft.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.