BEDRIFTSTEKNOLOGI

Halvfullt for HP

Analytikere var mellomfornøyd med at Hewlett-Packard økte inntjeningen med 15 prosent over tilsvarende kvartal året før, i lys av at omsetningen økte med 11 prosent. Omsetningsveksten er svak for et selskap som historisk sett har økt omsetningen med over 20 prosent per kvartal.

Jens Kanden
19. feb. 1997 - 18:30

Hewlett-Packard (HP) leverte et overskudd i forrige kvartal som var 15 prosent over tilsvarende kvartal i fjor - bedre enn forventet. Økningen kom som et resultat av kostnadsreduksjoner i og med at omsetningen i kvartalet økte med 11 prosent. For et selskap som historisk sett har hatt en omsetningsvekst på over 20 prosent kvartalsvis fra år til år, er 11 prosent noe under forventning. HP ga skylden for den dårlig utviklingen i omsetningen til stor konkurranse i blekkskrivermarkedet som står for 15 prosent av selskapets omsetning.

Allikevel var analytikerne rimelig fornøyd med at HP leverte brukbar resultatvekst som viser at selskapet har evne til å tilpasse seg omsetningen. Ordreinngangen i selskapet var 9 prosent, men ville vært 13 prosent, justert for valutasvingninger og at HP sluttet å produsere hard disker i fjor. Frem til i fjor sommer hadde HP en lang rekke kvartaler med ordrevekst på over 20 prosent, da de leverte en ordrevekst på magre 8 prosent. Den gang stupte aksjekursen på grunn av den lave ordreveksten. I går rørte den knapt på seg med et fall fra $52,188 til $51,50 på NYSE (New York Stock Exchange).

Hewlett-Packard Q1 97(*) Q1 96 Endring
Omsetning $10,3 mrd. $9.290 mrd. 11%
Resultat $912 mill. $790 mill. 15%

(*) HP har avvikende regnskapsår.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra