ANALYSER

– Har mange Surface RT på lager

Det kan ta tid før Microsoft behøver å bestille flere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. feb. 2013 - 12:40

Microsoft har ikke oppgitt salgstall for selskapets Windows RT-baserte nettbrett, Surface RT. Det i seg selv forteller at salget ikke har vært så høyt som selskapet hadde ønsket. Hvor stort salget faktisk har vært, er dermed et åpent spørsmål som analytikere forsøker å besvare.

Som digi.no skrev torsdag, mener IDC at Microsoft har levert rett under 900 000 enheter til salgskanalen i fjerde kvartal i fjor. Hvor mange av disse som faktisk har blitt solgt til sluttkunder, ble det ikke omtalt-

iSuppli har kommet med litt andre tall. I et intervju med CNET News sier analytikeren Rhoda Alexander at leveransene av Surface RT inn i kanalen har vært på 1,25 millioner til nå, men salget ut av kanalen av kanalen og til sluttkunder bare har vært på mellom 55 og 60 prosent av dette.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Tietoevry
En voldsom økning i svindelforsøk

Det gir et faktisk salg på mellom omtrent 690 000 og 750 000 nettbrett. Det vil si at det kan finnes minst en halv million Surface RT-nettbrett på ulike lagre i kanalen.

Men ifølge ikke alltid like treffsikre Digitimes, en taiwansk avis som primært skriver om rykter elektronikkbransjen, skal den første Surface RT-leveransen, altså rett før lanseringen, ha vært på hele fire millioner enheter. Tallet skal stamme fra kilder i leveransekjede.

I Digitimes-artikkelen heter det også at den første leveransen av Surface Pro skal være betydelig lavere, nærmere bestemt én million.

Det estimatet for Microsofts Surface RT-salg som trolig er aller lavest, er det Goldman Sachs-analytikeren Heather Bellini som ha stått for. Ifølge Barron's mener hun at Microsoft ikke solgte mer enn 230 000 Surface-nettbrett i fjerde kvartal.

Inntil Microsoft kommer med faktiske tall, vil selskapet måtte leve med at andre kommer med mer eller mindre unøyaktige estimater og rykter om hvor mange nettbrett Microsoft har solgt.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.