BEDRIFTSTEKNOLOGI

HDML - mobil HTML

Motorola og Unwired Planet forsøker å fremme HDML (Hyper Devices Markup Language), et Internettspråk á lá HTML, beregnet på kommunikasjon over Internett med mobiltelefon og trådløse enheter.

Eirik Flaa
12. des. 1996 - 14:55

HDML, eller Handheld Devices Markup Language, er betegnelsen på et nye nettspråk som er utviklet av Unwired Planet Inc. Språket er ikke kompatibelt med tradisjonell HTML, og det må derfor opprettes egne HDML-tilpassede sider for mobiltelefonsurfing.

Det ligger flere hindringer i veien for den nye standarden. Blant annet bruker dagens mobile PDA-løsninger tradisjonell HTML-kode, men ledelsen i Motorola har ikke tro på denne standarden.

- Det er allerede 100 milloner mobiltelefonbrukere, men mindre enn en million PDA brukere. At mobiltelefonen er kommet for å bli er allerede bevist. Nå gjenstår det bare å bevise at mobiltelefonen også er et levedyktig medium for Internett, sier markedsdirektøren i Unwired Planet til Wired.

Mobiltelefonene som skal brukes til HDML surfing vil ligne på dagens mobiltelefoner, men de vil ha et noe større display med støtte for ASCII tekst. De første telefonene i den nye generasjonen vil bli lansert av Motorola, under betegnelsen Smart Phone.

Det er likevel ikke alle som er enig i at de nye telefonene vil være en så god idé som Motorola vil ha det til.

- En mobiltelefonbruker har mobiltelefon fordi han hele tiden er i bevegelse. Når skal han egentlig få tid til å sette seg ned å surfe, og sende tekstmeldinger. I bilen?, sier Steven Bouvet, redaktør for Mobile Data Report i USA til Wired.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra