BEDRIFTSTEKNOLOGI

Heller personvern enn teknologisk utvikling

Ifølge en ny undersøkelse prioriterer toppledere nå personvern foran nyinvesteringer og teknologisk utvikling.

Therese Werenskiold
8. okt. 2001 - 13:56
KPMG

Svein EngebretsenNewsWire





Forrester Research


94 prosent mente at internettselskaper som bryter reglene for personvern bør straffes. 11 prosent mente at de skyldige bør få fengselstraff. 27 prosent krever bøtelegging, 26 prosent mener det er en passende straff å stenge bedriftens nettside, mens 30 prosent ønsker å plassere nettsiden på en svarteliste.

Ifølge Forrester tapte amerikanske internettselskaper 100 milliarder kroner i fjor som følge av at kunder er skeptiske til å dele personlig informasjon på nettet.

Engebretsen tror forbrukerne i Norge også blir stadig mer bevisste på hvor personlige data er samlet, og ikke minst hvor disse dataene tar veien.

- Den teknologiske utviklingen har akselerert informasjonsstrømmen i samfunnet. Samtidig har den åpne Internett-teknologien bidratt til at bedrifter lagrer og bruker informasjon om privatpersoner, sier Engebretsen til NewsWire.

Alle har krav på innsyn i bruken av personlige opplysninger. En bedrift skal ved forespørsel i løpet av 30 dager gi opplysninger om hvilke opplysninger de samler inn, og hva de brukes til.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.