BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hemmelige dører i Windows

I de fleste Windows programmer finnes det hemmelige hilsener fra utviklerne. Nettmagasinet PC För Alla har samlet dem på ett brett.

Eirik Flaa
14. mai 1997 - 16:16

Alle utviklere med respekt for seg selv leverer ikke fra seg ett produkt, før de har lagt inn sin hemmelige hilsen til brukerne. Hilsenene er ofte separate programsnutter, der utviklernes navn blir presentert på en snedig og underholdende måte.

I utgangspunktet var programmerernes hilsener enkle både i form og design, men etterhvert har de blitt stadig mer avanserte. I Microsoft Word 6.0 er det for eksempel lagt inn et flipperspill, mens det i Excel 7.0 er laget et Doom-lignende 3D miljø der utviklernes navn blir presentert gjennom rulletekster på veggene.

Utviklerhilsene er som oftest ikke dokumentert, og ryktene om de hemmelige fremgangsmåtene blir derfor spredt gjennom uoffisielle kilder på nettet. Nettmagasinet PC För Alla har samlet oppskriften til 42 av disse programsnuttene, og lagt dem fritt tilgjengelig på nettet. Er du interessert i hva som skjuler seg i dine Windows programmer, er nettstedet absolutt verd et besøk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.