FORBRUKERTEKNOLOGI

Her er de aller beste gratisprogrammene

digi.no skriver om et gratis-program hver dag. Her er favorittene vi selv bruker hver eneste dag.

23. des. 2005 - 10:33

Hvis du vil kan du klare deg med bare programvare - fra operativsystemet til kontorsamlingen og alle typer støtteprodukter.

Utvalget er utrolig og det ene alternativet utkonkurrerer det andre. Hver dag velter det ut både nye programmer og oppdateringer av eksisterende. digi.no har siden 2001 omtalt et gratis nytteprogram hver dag, men noen skiller seg ut.

Her er listen over nettjuveler vi her i digi.no-redaksjonen bruker i produksjonen av digi.no - og hjemme på våre PCer.

Nettlesere: digi.no-redaksjonen bruker ikke vanlige Internet Explorer. Vi bruker Maxthon som samler alle våre Internet Explorer-vinduer i et felles vindu. Muligheten til å lage grupper av vinduer som kan åpnes med et musklikk og et hav av andre muligheter gjør dette til en av våre favoritter. Maxthon lar deg også legge faste nettadresser på F-taster, noe som øker farten. Les mer og last ned her.

De fleste i redaksjonen har også installert Firefox og/eller Opera.

Spionvare: Du kan ikke stole på en spionvare-fjerner. digi.no-redaksjonen bruker både Microsofts program og Ad-aware. Les mer og last ned her.

OpenOffice: digi.no-redaksjonen bruker OpenOffice som alternativ til Microsoft Office på flere av våre maskiner. Denne gratis-samlingen gir oss alt vi trenger. Les mer og last ned her.

Epost-søk: Mange av oss bruker Outlook og da har vi installert Lookout for lettere å kunne søke i eposten vår. Les mer og last ned her.

Rydde opp i tekst: Clippy er en av de små hjelpeprogrammene vi bruker. Clippy kan med et musklipp rydde vekk harde linjeskifter og andre tegn. Les mer og last ned her.

Ordne informasjon: Vi bruker Notesholder til å ta vare på ofte brukte tekst-biter og HTML-kode. Fører du musen en rød linje på siden av skjermen spretter menyen opp og du kan kopiere det du trenger. Les mer og last ned her.

Musikk-bibliotek: Flere i redaksjonen har iPod og bruker iTunes, men vi bruker også gratis-programmet MediaMonkey til å holde styr på musikken vår. Programmet gir større frihet enn iTunes og forenkler oppryddingen i MP3-tagger. Les mer og last ned her.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Tietoevry
En voldsom økning i svindelforsøk

Ripping: Når vi skal gjøre om CDene våre til MP3-filer, har flere av oss brukt Exact Audio Copy. Les mer og last ned her.

Brannvegg: De fleste i redaksjonen bruker ikke Microsofts brannvegg, men Sygate eller ZoneAlarms gratis-alternativ på våre PCer. Les mer og last ned her.

Bildebehandling: Vi har ikke de aller mest avanserte behovene, de ordner fotografen/illustratøren vår, men vi bruker Photoshop-konkurrenten Gimp. Grensesnittet er litt anderledes, men Gimp blir stadig bedre og har norske menyer. Les mer og last ned her.

Zip-filer: For å pakke opp komprimmerte filer, bruker vi ZipGenius som håndterer absolutt alle kjente formater. Les mer og last ned her.

Rydde: Når vi skal flytte og rydde filer, bruker vi FreeCommander som gir deg to vinduer med filer og en rekke muligheter. Les mer og last ned her.

Synkronisering: SyncBack er et smart og brukervennlig program for å holde backuper oppdatert. Les mer og last ned her.

Nedlastning: Når du skal laste ned en stor fil, for eksempel en demo-versjon av et spill, bruker vi Fresh Download. Programmet øker farten og sikrer deg mot avbrudd. Les mer og last ned her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.